Yleisöluento Tuusula tänään ja huomenna -luento 23.11.2017, Jorma Hämäläinen ja Elisa Laitila

13.11.2017

Jorma Hämäläinen
Jorma Hämäläinen
Elisa Laitila
Elisa Laitila

Tuusulan 100 vuotta – taidetta ja tarinoita -luentosarjassa viimeisenä vuorossa on Tuusula-Seuran puheenjohtaja Jorma Hämäläisen sekä Tuusulan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Elisa Laitilan luento aiheesta ”Tuusula tänään ja huomenna”. Tilaisuus on torstaina 23.11. klo 18.30 Hyökkälän koulun auditoriossa. Taideosuudessa kuullaan Uusmaalaisten laulu -maakuntalaulun perinteinen ja uudistettu versio.

Jorma Hämäläinen on vaikuttanut Tuusulassa jo pitkään. Hän on työurallaan kulkenut pitkän tien Keikyän kunnansihteerin paikalta Salmi-Yhtiöiden talouspäälliköksi ja toimitusjohtajaksi, Pihtiputaan kunnanjohtajaksi ja Äänekosken kaupunginjohtajaksi. Tuusulan kunnanjohtajana Hämäläinen toimi 1993 alkaen ja siirtyi vuonna 2001 Keski-Uusimaa konsernin toimitusjohtajaksi. Eläkkeelle jäätyään vuonna 2016 Hämäläinen on jatkanut kotikunnassaan Tuusulassa kotiseutuvaikuttajana, ensin jäsenenä Tuusula-Seuran johtokunnassa ja vuoden 2017 alusta Tuusula-Seuran puheenjohtajana.

 

Luennolla nuoren polven tuusulalaisen näkökulmia kuullaan Elisa Laitilalta, joka on 18-vuotias abiturientti Tuusulan Jokelasta. Hän toimii Tuusulan nuorisovaltuuston puheenjohtajana kaudella 2016–17. Hänet valittiin vuonna 2017 Tuusulan kunnanvaltuustoon ja hän on myös Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen.

 

Luennon taideosuudessa esitetään juuri julkaistu uudelleensovitus Uusmaalaisten laulusta. ”Maakuntalaulut heräävät uudelleen eloon!” -hanke uudistaa maakuntalaulut 2010-luvulle pop-sovituksin juurilleen palaavien artistien esittäminä. Hankkeen tavoite on paitsi nostaa kappaleet ansaitsemaansa suosioon populaarimusiikin mittapuulla, myös ennen kaikkea lisätä tietoisuutta maakuntien kulttuuriperinteistä ja aarteista interaktiivisin keinoin. Lisäksi luentotilaisuudessa lauletaan laulun tutumpi alkuperäinen versio, joka on Jean Sibeliuksen säveltämä ja Kaarlo Terhin sanoittama.

 

”Tuusulan 100 vuotta – taidetta ja tarinoita” -juhlavuoden luennoille on vapaa pääsy. Luennot järjestetään Hyökkälän koulun auditoriossa, joka sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 11, Tuusula. Järjestäjänä on Tuusula-Seura yhteistyössä Tuusulan museon ja kulttuurin kanssa.

 

Tuusula tänään ja huomenna

to 23.11. klo 18.30

Tuusula-Seuran puheenjohtaja Jorma Hämäläinen ja Tuusulan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Elisa Laitila

Hyökkälän koulun auditorio, Kirkkotie 11, Tuusula

 

 

Lisätietoja

Tuusulan museo,

Jaana Koskenranta p. 040 314 3460

Tuusula-Seura, Satu Säilä p. 050 561 1612