Tuusulalainen Jorma Hämäläinen Suomen Kotiseutuliiton hallitukseen

4.12.2017

Suomen Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtajana jatkaa leppävirtalainen Kirsi Moisander. Vahvasti kotiseututyöhön ja liiton toimintaan sitoutunut Moisander on ollut liiton hallituksen jäsen vuodesta 1997 ja puheenjohtaja vuodesta 2012. Uusina jäseninä Kotiseutuliiton hallitukseen nousivat tuusulalainen sosionomi (kunnallistutkinto), Tuusula-Seura ry:n puheenjohtaja Jorma Hämäläinen ja turkulainen filosofian maisteri, Turkuseura-Åbosamfundet ry:n toiminnanjohtaja Kristiina Syrjäsuo.

Jorma Hämäläinen on työskennellyt paikallisuuden ja kotiseutujen parissa liki koko työuransa: kuntajohtajana Pihtiputaalla, Äänekoskella ja Tuusulassa sekä eteläisessä Suomessa paikallislehtiä kustantavan Suomen Lehtiyhtymän johdossa. Eläkkeelle jäätyään vuonna 2016 Hämäläinen on jatkanut kotikunnassaan Tuusulassa kotiseutuvaikuttajana, ensin jäsenenä Tuusula-Seuran johtokunnassa ja vuoden 2017 alusta puheenjohtajana.

Kotiseutuliiton ja liiton valtuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa väitöskirjatutkija Teppo Ylitalo Lapualta. Ylitalo on ollut Kotiseutuliiton valtuustossa Etelä-Pohjanmaan edustajana vuodesta 2013 ja varapuheenjohtaja vuodesta 2015. Toisena varapuheenjohtajana jatkaa kasvatustieteiden tohtori, rehtori Irja-Kaisa Lakkala Sodankylästä. Lakkala on ollut Kotiseutuliiton valtuustossa Lapin edustajana vuodesta 2011 ja varapuheenjohtajana vuodesta 2016.

Luottamushenkilöt valittiin liiton valtuuston syyskokouksessa Helsingissä lauantaina 2. joulukuuta.

Hallituksen jäseninä jatkavat historioitsija Pia Puntanen Mikkelistä, kulttuurijohtaja Sampo Purontaus Kokkolasta, filosofian maisteri Tuula Salo Helsingistä ja kuntayhtymän johtaja Sampo Suihko Espoosta. Kotiseutuliiton ja liiton valtuuston puheenjohtajana toimii professori Janne Vilkuna Orimattilasta.