Tuusula-Seuran kesäretki Saarenmaalle 27.-29.8.2018, ohjelma ja kuvia retkeltä

29.7.2018

Tuusula-Seuran loppukesän retki tehdään Viron Saarenmaalle 27.-29.8.2018 Lähtö on maanantaina klo 7.10 Hyrylän linja-autoasemalta ja paluu keskiviikkoiltana noin klo 23.00 samaan paikkaan.

Matkan järjestäjänä Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat (rekisteritunnus 4074/00/Mj Mv). Matkan johtajana ja oppaana Pentti Lehtimäki. (puh. +358 40 588 3182), joka bussimatkojen aikana puhuu Virosta, sen historiasta ja nykypäivästä.

27.8.              MAANANTAI

06:10             Vihdin Liikenne Oy:n turistibussilla lähtee Vihdistä ja ajaa Tuusulaan

07:10             Kokoontuminen Tuusulassa Hyrylän linja-autoasemalla. Matkatavarat bussiin, jossa ne voivat  olla koko menomatkan ajan. Ajo Helsinkiin Länsiterminaaliin.

08:00   Saapuminen Länsiterminaalin. VL- Matkojen edustaja jakaa laivakortit bussissa. Matkatavarat voidaan jättää bussiin laivamatkan ajaksi.

08:30   Buffet-aamiainen 1. kattaus, kansi 8.

09:00             Lähtö Eckerö Linen M/S Finlandialla Tallinnaan.

11:15             Saapuminen Tallinnaan ja ajo bussilla Virtsun satamaan (146km).

14:40             Siirtyminen lautalla (25 min) Kuivastun satamaan Muhun saaressa.

15:15             Tutustuminen Muhun saareen ja siellä käynti Katariinan kirkossa.

16:30             Ajo Kuressaareen, (72 km). Ensisilmäys kaupunkiin

17:30             Majoittuminen MeriSpa hotelliin. Pargi 16 Kuressaare +3724522100

Uima-altaan käyttö kuuluu hintaan.

19:00             Illallinen hotellissa.

28.8.              TIISTAI

08:00             Aamiainen hotellissa

Vapaata aikaa.

Halukkaille mahdollisuus käydä Piispanlinnassa ja siellä olevassa  museossa.

12:00             Tutustuminen Kuressaaren kaupunkiin. Kiertoajelu

13:00   Lähtö Saarenmaan kierrokselle. Ajo Nasvan kautta Tehumardin muistomerkille, josta ajo Mihklin talomuseon ohittaen Kihelkonnaan ja edelleen Saarenmaan pohjoisosassa olevalle Pangan rantatörmälle. Bussikahvit.

Matka jatkuu Asteen kautta Kaarman kirkkolle. Tutustuminen kirkkoon ja muinaislinnaan. Ajo Kaalin meteoriittijärvelle. Paluumatkalla Kuressaareen käynti  Kudjapen hautausmaalla.

17:00-18:00 Paluu hotelliin

20:00             Illallinen ja illanvetto tuulimyllyravintola Veskissä.

Yöpyminen hotellissa MeriSpa.

29.8.              KESKIVIIKKO

08:00             Aamiainen hotellissa

09:15             Lähtö hotellista ja ajo Kuivastuun.

10:50   Siirtyminen lautalla Virtsuun, josta ajo Tallinnaan. Matkalla käynti Ristin            asemalla olevalla Siperiaan karkotettujen muistomerkillä.

12:30   Ajo Padisen luostarin kautta. Keskiajalla luostarilla oli merkittävä vaikutus       Suomeen, erityisesti Helsingin ja Vantaan alueella.

17:30             Saapuminen Tallinnan sataman D-terminaaliin.

18:30             Bussin laivaus.

19:30             Lähtö Tallinkin MegaStar laivalla Helsinkiin. Delight Buffet-illallinen        19:00- kansi 9 keula.

21:30             Saapuminen Länsisatamaan.

Ajo Tuusulaan, josta bussi jatkaa Vihtiin.

Matkan hinta  300 euroa, mikäli lähtijöitä on 30. Yhden hengen lisämaksu 64 euroa.

Hintaan sisältyy:

- kansipaikka Helsinki- Tallinna -Helsinki

- buffet-aamiainen laivalla 27.8.

- majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa hotellissa MeriSpa, aamiaisella.

- kuljetukset Vihdin Liikenne Oy:n turistibussilla alkaen Tuusulasta.

- illallinen hotellissa ja 28.8. Tuulimyllyravintola Veskissä

- bussikahvit

- lauttamaksut välillä Virtsu – Kuivastu - Virtsu

- asiantuntijaoppaan - matkanjohtajan palvelut

Matkan hintaan ei sisälly

- sisäänpääsymaksua Piispanlinnaan

- alkoholijuomia aterioilla

- laskutuslisää 5 euroa / lasku

- matkavakuutusta. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, johon

sisältyy peruutusvakuutus mm. oman, lähimmäisen tai matkatoverin vakavan

sairastumisen tai kuoleman varalta.

Halukkaille tilataan laivan buffet-illallinen 29.8. Hinta 26 €, joka lisätään matkan hintaan.

Matkaterveisin,

Pentti Lehtimäki