Tuusula-Seuran kesäretki Saarenmaalle 27.-29.8.2018

29.7.2018

Tuusula-Seuran loppukesän retki tehdään Viron Saarenmaalle 27.-29.8.2018 Lähtö on maanantaina klo 7.10 Hyrylän linja-autoasemalta ja paluu keskiviikkoiltana noin klo 22.00 samaan paikkaan.

Maanantaina  tutustutaan  Muhun saareen, ja siellä Katariinan kirkkoon ja luodaan ensisilmäys Saarenmaahan ja Kuresaareen, majoitus Spa Hotelli  Ryytli, illallinen hotellissa.

Tiistaina aamupäivä vietetään Kuresaaressa, mahdollisuus käydä Piispanlinnassa ja  siellä museossa.  Keskipäivällä  kaupunkikierros bussilla,   iltapäivällä  tehdään kiertoajelu  Saarenmaalla,  ajo Nasvan  kautta Tehumardin muistomerkille, josta jatketaan Mikhin talomuseo ohittaen  Kihelkonnaan ja edelleen Saarenmaan  pohjoisosassa olevalle Pangan rantatörmälle. Matka jatkuu Kaarman kirkolle, tutustuminen kirkkoon ja muinaislinnaan. Seuraavana kohteena on  Kaalin meteoriittijärvi.  Paluumatkalla poiketaan Kudjapen hautausmaalla.    Hotelliin saavutaan illan suussa,  illallinen ja illanvietto tuulimyllyravintola  Veskissä.

Keskiviikkona  palataan Tallinnaan poiketen  Ristin  asemalla, jossa Siperiaan karkotettujen  muistomerkki. Matka jatkuu Padisen  luostarin kautta. Luostarilla oli keskiajalla merkittävä vaikutus Helsingin ja  Vantaan  alueille.

Tallinnaan  tullaan  noin 16.30. Laiva lähtee 18.30, buffet –illallinen, +26€,  laivalla, ms Finlandia.
Matkan hinta on 300€/henkilö kahden hengen huoneessa,  jos osallistujia on  yli 30, yhden hengen  huoneen lisämaksu  64€ ja paluumatkan buffet-illallinen 26€.

Hintaan sisältyy:
- laivamatkat kansipaikoin, matkatavarat voidaan jättää autoon - buffet-aamiainen  laivassa - 2 yötä Ryytli hotellissa  Kuresaaressa - puolihoito hotellissa, uima-allas - kuljetukset Vihdin Liikenne Oy:n turistibussilla - illallinen tuulimyllyravintolassa - lauttamaksut Virtsu -Kuivastu - bussikahvit kiertoajelulla

Matkan hintaan eivät sisälly
- alkoholijuomat aterioilla - laskutuslisä, 5€ per lasku - matkavakuutus - paluumatkan  Buffet illallinen, 26€

Matkan johtajana ja asiantuntijaoppaana  on  kenraaliluutnantti, VTM,  Pentti Lehtimäki.
Matka on tilattu Vihdin Liikenteeltä,  joka toimii vastuullisena matkan järjestäjänä. Matkan  järjestäjä  lienee  tuttu  monelle Seuran jäsenelle, olemmehan olleet VL:n matkoilla niin  Venäjällä , Virossa ja  Ahvenanmaalla. Tämän matkan johtajana ja oppaana toimii  kenraaliluutnantti  Pentti Lehtimäki, joka on  varsinainen Viron tietäjä  ja  joka kertoo tietonsa auliisti myös meille.

Matkalle ilmoittaudutaan suoraan Vihdin Liikenteelle, 09 444774, email myynti@vihdinliikenne.fi  viimeistään  30.7.2018 mennessä, mukaan  mahtuu 48 henkilöä.

Lisätietoja  myös  Sakari Heikkilältä, 0400 639979.                                     Tuusula-Seura, Saarenmaa11.6.2018sh