Yleisöluento to 8.11.2018 Paikallislehti paikallisuuden rakentajana

Päätoimittaja emeritus Pentti Kiiski, kuva Anton Soinne
Pentti Kiiski Tuusulan seurakuntakeskuksen yleisötilaisuudessa
Mikko Perkoila Tuusulan seurakuntakeskuksen yleisötilaisuudessa

Tuusula-Seuran, Tuusulan kulttuurin ja museon yhteinen luentosarja ”Taidetta ja tarinoita” esittelee vuoden viimeisessä luennossa ajatuksia paikallislehden roolista alueen identiteetin rakentajana ja vahvistajana. Aiheesta tulee kertomaan päätoimittaja emeritus Pentti Kiiski torstaina 8.11. klo 18.30 Tuusulan seurakunnan auditorioon. Taideosuudessa esiintyy laulaja ja lauluntekijä Mikko Perkoila.

Pitkänlinjan sanomalehtimies Pentti Kiiski pohtii luennossaan, kuinka uteliaisuus, intohimo, rehellisyys ja rohkeus ovat paikallislehden polttoaineita. Niiden syttymiseen kriittinen, lehdestään ja lähiympäristöstään kiinnostunut lukija voi osaltaan vaikuttaa.

Kiiski on tehnyt pitkän uran Keski-Uudellamaalla alueen johtavien paikallislehtien päätoimittajana. Hän oli Keski-Uusimaa -lehden päätoimittaja vuosina 2003–2016. Hyvinkään Sanomien toimituspäällikkönä ja päätoimittajana Kiiski työskenteli 1980- ja 1990-luvuilla.

Luennon taideosuudessa kuullaan Mikko Perkoilan humoristisia ja tarinallisia laulelmia. Hänet tunnetaan kekseliäästä ja sujuvasta sanankäytöstään. Perkoilan laulujen pienimuotoiset tarinat avaavat kuulijalle uusia näkökulmia moniin tuttuihin asioihin.

Taidetta ja tarinoita -luennoille on vapaa pääsy. Luennot järjestetään Tuusulan seurakuntakeskuksessa, joka sijaitsee osoitteessa Rykmentintie 34, Tuusula.

Paikallislehti paikallisuuden rakentajana
päätoimittaja emeritus Pentti Kiiski

Taideosuudessa muusikko Mikko Perkoila

Tuusulan seurakuntakeskus, auditorio, Rykmentintie 34, Tuusula

Tuusulan museo, Jaana Koskenranta p. 040 314 3460
Tuusula-Seura, Jorma Hämäläinen p. 0400 707 484

8.11.2018

Viimeisen "Taidetta ja tarinoita" luentosarjan 8.11.2018 taideosuudesta vastaava laulaja ja lauluntekijä Mikko Perkoila aloitti tilaisuuden omilla lauluillaan. Poikkeuksena toimi Sibeliuksen Finlandia, jonka Perkoila soitti itse tekemällään soittimella, joka alunperin on ollut sählypallo.

Yleisöluennosta "Paikallislehti paikallisuuden rakentajana" vastasi päätoimittaja emeritus Pentti Kiiski, joka on ennen eläköitymistään toiminut Keski-Uusimaa lehden päätoimittajana. Kiisken mukaan median kahtiajako pääkaupunkiseudun ja muun maan kesken on selkeä. Paikallislehdillä on tärkeä rooli paikallisten uutisten välittäjänä ja paikallisen väestön ajatusten julkaisijana sekä keskustelukanavana. Vuorovaikutus paikallisella tasolla hyödyttää niin lehteä kuin alueen asukkaita ja eri intressiryhmiä. Kotiseutuyhdistys on Pentti Kiisken kokemuksen mukaan ollut paikallislehdelle tärkeä vaikuttaja, jonka kanssa on yhdessä rakennettu paikallisuuden tulevaisuutta.

Tilaisuus veti kaikkiaan 54 kuulijaa paikan päälle. Paikallislehden vaikuttajaroolista käytiin vilkasta keskustelua.