Tuusula-Seuran kevätkokous 28.3.2019

Vuoden 2019 Tuusula-Seuran Ruusun saajat Raimo ja Kirsti Stenvall
Suomen Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtaja Sampo Suihko
Tuusula-Seuran puheenjohtaja Sakari Heikkilä

Kevätkokouksessa annettiin perinteiseen tapaan ruusu merkittävästä osallistumisesta elämään Tuusulassa. Tänä vuonna ruusun saivat Kirsti ja Raimo Stenvall. Onnittelut heille.

Kokouksen alussa piti esitelmän Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtaja Sampo Suihko aiheenaan Kotiseututyö yhdistää. Suihko korosti kotiseutyön merkitystä yhtenäisyyden luojana ja kotiseutuidentiteetin kasvattajana. Tuusulassa kansallisromantiikan aikakaudella 1800-luvun lopulta 1900-luvun alkuun vaikutti merkittävä taiteilijayhteisö jopa valtakunnan politiikkaan mutta myös rikasti ja elävöitti paikallista kulttuuria ja yhdessäolemista ja -elämistä.

Tänä päivänä monikotiseutuisuus vaikuttaa ihmisen identiteettiin ja oman reviirin hahmottumiseen. Monikulttuurisuus muuttaa kotiseudun luonnetta. Joka yhteisössä on paljon muualta muuttaneita, joiden sopeutuminen on tärkeää yhteisöjen kannalta.

Suihko toivotti paikalla olleen väen tervetulleiksi Tuusulassa pidettäville Kotiseutupäiville 8.-11.8.2019.

Varsinaisen kokouksen avasi Tuusula-Seuran puheenjohtaja Sakari Heikkilä kertoen omalta osaltaan kotiseutyöstä ja Tuusulan hyvästä maineesta viimeaikaisten tutkimusten perusteella.