Luento Väinö Felix Lindénistä 19.10.2017, kotiseutuharrastaja Heikki Simola

19.10.2017 klo 18:30

kotiseutuharrastaja Heikki Simola
kotiseutuharrastaja Heikki Simola

Tuusulan 100 vuotta – taidetta ja tarinoita -luentosarjassa seuraavana on vuorossa kotiseutuharrastaja Heikki Simolan luento lääkintäkenraalimajuri Väinö Felix Lindénin elämäntyöstä ja ystäväpiiristä. Tilaisuus on torstaina 19.10. klo 18.30 Hyökkälän koulun auditoriossa. Taideosuudessa vierailee runoruhtinas Eino Leino eli näyttelijä Heikki Lund.

Tuusulan identiteettiin kuuluvat sotilaskulttuuri ja korkeakulttuuri kohtaavat toisensa varuskunnan komentaja Lauri Malmbergin, runoilija Eino Leinon ja sotilaslääkäri Väinö F. Lindénin kautta. Tämä kolmikko ”Miekka, Muste ja Myrkky” perusti keskenään yhdistyksen nimeltä Collegium Keravense. Luennossa Heikki Simola kertoo lääkintäkenraalimajuri Lindénin merkittävästä elämäntyöstä yhdessä kenraaliluutnantti Lauri Malmbergin kanssa sekä värikkäistä Eino Leinon vaiheista.

 

Luennon taideosuudessa Eino Leino saapuu jutustelemaan Tuusulan Rantatien taiteilijoista. Rantatien runoruhtinaaksikin kutsuttu Leino kertoo ennenkuulumattomia tarinoita heräävän kansakunnan taiteilijoista. Hän avaa sadan vuoden takaisten symposioveljien ja – sisarten paheksuttuakin elämäntapaa Tuusulan Rantatiellä ja Helsingin ravintoloissa. Eino Leinon roolissa esiintyy näyttelijä Heikki Lund, joka esittää tätä ”Rantatien Runoruhtinasta” jo monen vuoden kokemuksella.

 

”Tuusulan 100 vuotta – taidetta ja tarinoita” -juhlavuoden luennoille on vapaa pääsy. Luennot järjestetään Hyökkälän koulun auditoriossa, joka sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 11, Tuusula. Järjestäjänä on Tuusula-Seura yhteistyössä Tuusulan museon ja kulttuurin kanssa. Seuraava luento on 23.11., jolloin Tuusula-Seuran puheenjohtaja Jorma Hämäläisen aiheena on ”Tuusula tänään ja huomenna”.

 

Väinö Felix Lindén – Kalterijääkäristä Myrkyksi
Collegium Keravensen seikkailuja

to 19.10. klo 18.30

Kotiseutuharrastaja Heikki Simola

Taideohjelma: Heikki Lundin Runoruhtinas Eino Leino vierailee paikalla

Hyökkälän koulun auditorio, Kirkkotie 11, Tuusula

 

Lisätietoja

Tuusulan museo, Jaana Koskenranta p. 040 314 3460

Tuusula-Seura, Satu Säilä p. 050 561 1612