jäsenkirje 1/2013

               

 

Tuusula-Seuran jäsenkirje 1/2013

 

Hyvät Tuusula-Seuran jäsenet!

 

Vuosi 2012 oli Tuusula-Seuran 66. toimintavuosi. Se oli seuran toimintojen ja tapahtumien suhteen vilkas. Toiminnan ollessa näin laajaa ja monipuolista lisää uusia aktiivisia toimijoita seuran tapahtumien järjestämisissä todella tarvitaan. Siitä hieman lisää tuonnempana. Hyvä yhteistyö seutumme muiden kotiseutuyhdistysten kanssa jatkui, samoin yhteistyö Tuusulan kunnan ja seurakunnan sekä Keski-Uusimaa-lehden kanssa. Yhteistyössä on voimaa – sen ovat monet yhdessä järjestetyt tapahtumat jo osoittaneet. Vuoden 2012 toimintakertomus, jossa tarkemmin viime vuoden toiminnasta kerrotaan, on luettavissa kotisivuillamme heti seuran maaliskuun 19. päivänä pidettävän kevätkokouksen jälkeen.

 

Tuusula-Seuran syyskokous pidettiin marraskuun lopulla Ilmatorjuntamuseolla. Seuran puheenjohtajana jatkaa syyskokouksen päätöksen mukaisesti Ilkka Ertimo. Uutena jäsenenä johtokuntaan valittiin Jussi Salonen. Uuden johtokunnan järjestäytymiskokouksessa tammikuun alussa päätettiin, että seuran varapuheenjohtajana jatkaa Antti Nieminen ja Aikakirja XXIV toimittaja on Pentti Vuori. Seuran kolmen toimikunnan puheenjohtajat valittiin toimikuntien järjestäytymiskokouksissa. Aikakirjatoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Satu Säilä, tapahtumatoimikunnan Sakari Heikkilä ja tulevaisuustoimikunnan Antti Nieminen. Toimikuntien puheenjohtajat raportoivat suoraan johtokunnalle toiminnastaan kaikissa johtokunnan kokouksissa. Toimikuntatyöskentelyn merkitys sekä toimikuntien vastuu ja omatoimisuus tulee näiden muutosten myötä kasvamaan.

 

Tuusula-Seuran toiminnan tärkeänä tavoitteena, perinteiden vaalimisen lisäksi, on tuoda eri tapahtumia sekä seuran jäsenten että kaikkien tuusulalaisten saataville. Samalla on hyvä pyrkiä huomioimaan muuttovilkkaan kuntamme asukkaiden tämän päivän tarpeita. Nämä on vuoden 2013 toimintasuunnitelmassa huomioitu. Tapahtumat eivät kuitenkaan synny eivätkä toteudu ilman aktiivisia seuran jäseniä. Vaikka jäsenistö sangen kiitettävästi käy seuran järjestämissä tilaisuuksissa, tapahtumien järjestämiseen tarvitaan lisää ”voimaa”. Seuran johtokunta pyytääkin kaikkia halukkaita seuran jäseniä ilmoittautumaan ”Aktiivitoimija” -henkilöreserviin, jossa oleviin henkilöihin voi ottaa yhteyttä, kun apua tarvitaan. Reserviin ilmoittautuminen ei ole sitoumus tulla tapahtumaan, vaan jokainen voi pyynnön saatuaan vastata siihen myönteisesti tai kielteisesti aivan oman tilanteensa mukaan. ”Aktiivitoimija” -reserviin voi ilmoittautua joko seuran puheenjohtajalle tai sihteerille, joiden yhteystiedot löytyvät jäsenkirjeen lopusta.     

 

Kuluva vuosi on Tuusulan kunnan 370-vuotisjuhlavuosi. Tapahtumien määrä on runsas ja monipuolinen. Juhlinta huipentuu Tuusula-viikkojen tapahtumiin, joissa seuran kannalta merkittävimpiä ovat 21.7. järjestettävä Klaavolantien kyläjuhla ja kunnan syntymäpäivänä 22.7. julkistettava Virtuaali-Tuusula -verkkosivusto. Myös Sotilaspitäjän kulttuurikierrosretkiä ja varuskuntapolkukierroksia tullaan mahdollisuuksien ja kysynnän mukaan järjestämään eri tapahtumien yhteydessä.

 

Tuusula-Seura toimii aktiivisesti myös sellaisten tapahtumien järjestäjänä, joka mahdollistaa kaikkien kuntalaisten yhdessäolon ja toisiinsa tutustumisen. Näitä ovat esimerkiksi Klaavolantien perhelaskiainen ja Klaavolantien kyläjuhla, jotka molemmat ovat houkutelleet paikalle noin 800 kävijää!

 

Kotisivuilta, jonka osoite on www.tuusulaseura.net, saat tietoa kaikista tulevista tapahtumista, seuran julkaisuista ja tuotteista. Sivuilla on myös paljon muuta jäsenistöä kiinnostavaa materiaalia ja jäsenille hyödyllistä tietoutta. Seuran alkuvuodesta ja syksyllä ilmestyvät jäsenkirjeet lähetetään kaikille seuran jäsenille postitse.

 

 

 

Vuoden 2013 tapahtumasuunnitelma:

 

 1. Tuusula-Seuran pitkäkestoiset kehityshankkeet

 

 • Virtuaali-Tuusula –verkkosivustohankkeeseen osallistuminen seuran resurssien ja tietotaidon puitteissa. Virtuaali-Tuusulan julkistus on Tuusulan 370-vuotispäivänä 22.7.2013.
 • ”Tulevaisuuden Tuusula-Seura” on kehityshanke, jossa pyritään hahmottamaan millainen Tuusula-Seura voisi tulevaisuudessa olla ja millaisessa toimintaympäristössä se tulee toimimaan. Työ on alkanut jo vuoden 2012 syksyllä ja tämän hetken näkemykset esitellään ennen varsinaista kevätkokouksesta 19. maaliskuuta. Tavoite on, että valmis työ esitetään syyskokoukselle hyväksyttäväksi marraskuussa 2013.
 • Klaavolaan sijoitettavan Tuusulan Kotiseutukeskus-hankkeen edistäminen ja aikataulu määrittyvät Rykmentinpuiston asemakaavan etenemisen myötä.
 • Karttusen maakaupan eli Prijuutin tulevaisuuden toiminnan ja käytön suunnittelu yhdessä Tuusulan kunnan kanssa. Rakennus voi tulevaisuudessa kuulua Tuusulan Kotiseutuksekukseen.

 

 1. Ripeää toimintaa ja ilmoittautumista vaativat tapahtumat

 

 • Konserttimatka Helsingin musiikkitaloon sunnuntaina 10. maaliskuuta

 

Kevään konserttimatka järjestetään Helsingin Musiikkitaloon sunnuntaina, 10. maaliskuuta 2013 katsomaan kello 15.00 alkavaa ”Tuliset tenorit” konserttia. Matkaan sisältyy myös kovin odotettu Musiikkitalon esittely. Konsertissa esiintyvät karismaattiset tenorit Jyrki Anttila, Pentti Hietanen ja Tomi Metsäketo ja esityksen kesto väliaikoneen on noin 2 tuntia. Olemme saaneet loppuunmyytyyn konserttiin 50 loistavaa paikkaa aivan etupermannolta ja retkelle pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Retkibussi lähtee Hyrylän linja-autoasemalta kello 12.00. Musiikkitalon esittely alkaa kello 13.00 ja kestää reilun tunnin verran. Konsertti alkaa kello 15.00 ja paluumatka heti konsertin päätyttyä noin kello 17.00.

 

Retken hinta, joka sisältää bussikuljetukset, opastukset ja konserttiliput, on seuran jäsenille vain 50 € (jo pelkkä lippu maksaa 48 €) ja ei jäsenille 65 €. Yhteisiä tarjoiluita Musiikkitalon kahvilaan emme ole varanneet ja niitä voi jokainen omatoimisesti nauttia joko kierroksen jälkeen tai konsertin väliajalla. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Marja-Leena Laakso, puhelin: 050 62627 ja sähköposti: yks.leena@gmail.com. Retkimaksut kerätään bussissa. Nyt kannattaa toimia nopeasti, jotta retkelle pääsee mukaan.   

 

 • Matka Tuusulan ystävyyskunta Puolan Augustowiin 13.–18.5.2013

 

Odotettu bussimatka Augustowiin tehdään 13.–18.5. toukokuuta. Lähtö on maanantaina 13.5. kello 07.20 Hyrylän linja-autoasemalta ja paluu lauantaina 18.5. noin kello 21.00. Matkan hinta, joka sisältää bussikuljetukset, edestakaiset laivamatkat kansipaikoilla välillä Helsinki-Tallinna, hotellimajoituksen kahden hengen huoneissa, kaikki ateriat Kaunasin ja Rigan lounasta lukuun ottamatta sekä matkanjohtajan ja paikallis-oppaiden palvelut on 610 € / henkilö. Yhden hengen huoneen, joita on saatavilla rajoitetusti, lisähinta on 83 €. Jäsenkirjeen liitteenä on alustava matkaohjelma. Matkaohjelmassa ei vielä ole tarkempaa ohjelmaa Augustowissa, jonka järjestelyitä suunnittelee ja hoitaa Augustowin kunta yhdessä Tuusula-Seuran kanssa. Perillä ollaan 3 yötä ja kaksi täyttä päivää. Nähtävää ja koettavaa Augustowissa ja sen ympäristössä riittää, sen seuran puheenjohtaja tietää oltuaan siellä 5 päivää viime kesänä. On kanavia, järvisristeilyitä, historiallisia kohteita kuten linnoja, kirkkoja ja luostareita sekä paljon muuta. Tarkempi Augustowin ohjelma lähetetään muun matkamateriaalin yhteydessä matkalle ilmoittautuneilla ja se tulee myös seuran nettisivuille heti ohjelman valmistuttua. Matkalle ilmoittaudutaan Vihdin Liikenteen Päivi Packalénille, puhelin 09 444 774 ja sähköposti: paivi.packalen@vihdinliikenne.fi. Vihdin Liikenne lähettää matkan varanneille 205 € / henkilö ennakko / varausvahvistuslaskun. Loppuosa matkan hinnasta maksetaan ennen matkalle lähtöä laskun eräpäivän mukaisesti. Tervetuloa matkalle – ja ilmoittautukaa mahdollisimman pikaisesti, sillä mukaan pääsee vain 44 ensiksi ilmoittautunutta! 

 1. Kutsu Tuusula-Seuran sääntömääräiseen kevätkokoukseen 19.3.2013

 

 • Tuusula-Seuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään tiistaina 19.3.2013 kello 18.00 alkaen IT-museon Tuusula-hallissa osoitteessa Klaavolantie 2, mikä täten kokouskutsuna jäsenistölle ilmoitetaan. Tilaisuus alkaa kahvi / tee tarjoilulla ja Tuusula-Seuran Ruusujen jakamisella. Tätä seuraa noin kello 18.20 alkaen ”Tulevaisuuden Tuusula-Seura” työn esittely ja sen pohjalta käytävä keskustelu. Työn esittelijänä on Tulevaisuustoimikunnan puheenjohtaja Antti Nieminen. Seuran kevätkokous alkaa noin 19.00 ja siinä käsitellään sääntöjen 7. § mainitut asiat. Toivotamme teidät kaikki tervetulleiksi kevätkokoukseen!

 

 1. Alkuvuodesta tapahtunutta

 

 • Helmikuun 8. päivänä seura osallistui Kirjastokarnevaaliin Tuusulan pääkirjastolla. Tapahtumassa esiteltiin Aikakirjaa ja sen tekemistä ja myös koko Aikakirjasarja oli tapahtumassa esillä.

 

 • Klaavolantien perhelaskiainen järjestettiin 10. helmikuuta yhteistyössä Tuusulan kunnan ja Ilmatorjuntamuseon kanssa. Tuusula-Seura vastasi nuotiolettujen paistosta ja napakelkan pystytyksestä ja pyörityksestä. Kävijöitä tapahtumassa oli arviolta 800 henkeä ja sääkin oli melko mukava. Lettuja paistettiin noin 350 ja napakelkkakyytiä sai noin 300 lasta! Kelkkamestari Sakari Heikkilän laskujen mukaan kelkka pyörähti yli tuhat kierrosta, jolloin matkaa tuli noin 26 kilometriä. kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut tapahtuma.

 

 1. Tuusula-Seuran muut tapahtumat vuoden 2013 aikana    

                     

 • Tuusulan liikenne- ja tieseminaari järjestetään Kunnantalon valtuustosalissa 25. huhtikuuta kello 18.00 alkaen. Seminaari alkaa tiealan asiantuntijoiden alustuksilla Tuusulan tieliikenteen ongelmakohdista, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää sekä kannanottoja että kysymyksiä alustajille. Tilaisuudessa on kahvi/tee tarjoilu ja se päättyy noin kello 20.00.    
 • Erityisesti lähiaikoina Tuusulaan muuttaneille mutta myös kaikille kunnan toiminnoista ja palveluista kiinnostuneille tarkoitettu ”Tuusula tutuksi” tapahtuma järjestetään Tuusulan kunnan ja -seurakunnan kanssa 7. toukokuuta kello 17 – 19 Kunnantalolla.
 • Loppukesän aikana järjestetään Tuusulanjärveen liittyvä Maakuntajärvi Foorumi 2013 yhdessä Järvenpää-Seuran kanssa.
 • Klaavolantien kyläjuhla järjestetään Tuusula-viikoilla sunnuntaina 21.7.2013 yhdessä Tuusulan kunnan, IT-museon ja Tuusulan seurakunnan kanssa. Monipuolisen muun ohjelman lisäksi Tuusula-Seura tarjoaa ja IT-museon soppatykissä keitettyä ”Tuusulanjärven kalakeittoa”. Viime vuonna keittoa jaettiin 562 annosta ja se loppui kesken. Kannattaa pitää huoli, että tulette tilaisuuteen ajoissa. Tapahtumassa on myynnissä myös seuran tuotteita.   
 • Tuusula päivänä 22.7. tapahtuu Virtuaali-Tuusula-verkkosivuston julkistus.
 • Retki Tallinnaan tehdään elokuussa. Matkalla tutustutaan mm. Lennusadam-museoon. Retken ruokailupaikaksi on suunniteltu Tallinnan Mannerheim-ravintolaa.
 • Opastettuja varuskuntapolkukierroksia ja sotilaspitäjän kulttuurikierroksia järjestetään tarpeen mukaan. 
 • Aleksis Kiven päivää vietetään yhdessä muiden toimijoiden kanssa 10.10.2013.
 • Syksyn teatteriretki järjestetään lokakuussa.
 • Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään marraskuun lopulla ja samalla julkistetaan Aikakirja XXIV.
 • Joulumyyjäiset sekä Halosenniemessä ja Koulukeskuksessa.
 • Tuomaasta Nuuttiin–tapahtuma Tuusulan kirkonmäellä 21.12.2013.

 

Kaikista Tuusula-Seuran tapahtumista saa niiden ajankohdan lähestyessä lisätietoa seuran nettisivuilta ja paikallislehdistä joko erillisissä ilmoituksissa tai yhdistykset / tapahtumat palstoilta.

 

 

 

 

 1. Julkaisu- ja tiedotustoiminta

 

Tuusula-Seura ry julkaisee vuonna 2013 Aikakirjan XXIV, ja se julkistetaan syyskokouksen yhteydessä. Aikakirjan teema on kuntamme juhlavuoden huomioiva ”Tuusula tänään”.  Tuusula-Seura ottaa mielellään vastaan artikkeleita uuteen Aikakirjaan.

 

Seuran tiedotuksesta vastaa seuran puheenjohtaja apunaan Riitta Ristolainen ja Tarja Kärkkäinen. Seura julkaisee myös tapahtumissa jaettavaa Tuusula-Seura pähkinänkuoressa - julkaisua, joka päivitetään ainakin kahdesti tämän vuoden aikana.

 

 1. Jäsenmaksut vuodelle 2013, johtokunta ja toimihenkilöt

 

Syyskokouksen päätöksen mukaisesti jäsenmaksu vuonna 2013 on 15 € henkilöjäseneltä ja 100 € yhteisöjäseneltä. Seuran johtokunta toivoo, että vuoden aikana saisimme uusia yhteisöjäseniä. Seuran jäsenmäärän 31.12.2012 oli 474 jäsentä, joten seuran jäsenmäärä on mukavassa kasvussa. Oheisena on tilisiirtolomake, jolla voitte maksaa jäsenmaksun. Muistattehan käyttää viitenumeroa, tästä rahastonhoitajan kiitos kaikille!

 

Osoitteenmuutoksista tai muista jäsenyyteen liittyvistä muutoksista pyydämme ilmoittamaan jäsenasiainhoitaja Ahti Kuusjärvelle, Kylänpääntie 5, 04310 Tuusula. Ahdin yhteystiedot ovat: GSM 050 555 4156, sähköposti: ahti.kuusjarvi@elisanet.fi

 

Johtokunnan jäsenet                                                  

* Ilkka Ertimo, puheenjohtaja                          

* Antti Nieminen, varapuheenjohtaja               

* Riitta Ristolainen, sihteeri                              

* Sakari Heikkilä                                           * Jussi Salonen

* Lasse Korppi                                             * Satu Säilä

* Marja-Leena Laakso                                    * Klaus Winqvist            

* Seija Paasonen                                          * Pentti Vuori                

 

Toimihenkilöt

* Mirja Collin, rahastonhoitaja

* Ahti Kuusjärvi, jäsenasiainhoitaja

* Tarja Kärkkäinen, www-sivut

 

Johtokunnan jäsenten ja toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta www.tuusulaseura.net. Johtokunta kannustaa jäsenistöä aktiivisesti käyttämään seuran nettisivustoa, koska sieltä löytyy parhaiten uusinta tietoa seuran järjestämistä tapahtumista.  Sivuilta löytyvät myös tiedot tuotevalikoimastamme sekä tiedot siitä, mistä tuotteita voidaan ostaa. Aikakirjoja saa seuraavista paikoista: Mirja Collin, Klaavolantie 1, 04300 Tuusula, Valokuvaamo Foto Lindell, Tuusula, Lottamuseo, Ilmatorjuntamuseo, Keski-Uusimaa lehden asiakaspalvelu ja Taidekeskus Kasarmi. Kaikkia tuotteita on saatavan Mirja Collinilta, puh. 0500 429 365, e-mail: mirja.collin@kolumbus.fi ja Tuusula-viirejä sekä Ilmatorjuntamuseolta että Taidekeskus Kasarmilta.

 

Tervetuloa osallistumaan vuoden 2013 toimintaan! Toivottavasti tapaamme eri tapahtumissa ja seuran järjestämillä retkillä!

 

Tuusula-Seura ry

 

 

 

                    

 

Ilkka Ertimo                                    Riitta Ristolainen

puheenjohtaja                                 sihteeri

pyh. 040 592 2144                           puh. 045 273 3801

sähköposti: ieje@kotiportti.fi              sähköposti: riitta.ristolainen@fimnet.fi