Tuusula-päivät

Tuusula katsotaan perustetun 22.7.1643 ja heinäkuun 22. päivää pidetään Tuusula-päivänä. Tuusula-päivänä ja sen ympärillä järjestetään runsaasti tapahtumia eri puolilla Tuusulaa kunnan ja useiden muiden tahojen toimesta. Tuusula-Seura on perinteisesti järjestänyt asiapohjaisen tapahtuman juuri kunnan syntymäpäivänä tai sitä lähinnä olevana sunnuntaina. Vuoden 2009 Tuusula-päivää vietetään Fjällbossa teemalla "Fjällbo - monien mahdollisuuksien maisema", ja tässä koko perheen tapahtumassa esitellään mm. poikkitaiteellisen Tuusula-talon ajatusta. Vuonna 2008 järjestettiin Picnic-teatteria Lottamuseolla ja vuonna 2007 avattiin suuren suosion saavuttanut Hyrylän varuskuntapolku, jossa sitten järjestettiin useita uusintakierroksia vuoden mittaan. Vuoden 2006 Tuusula-päivänä seura järjesti esittely- ja keskustelutilaisuuden entisen varuskunta-alueen kehittämisestä.  Myös vuonna 2010 Tuusula-päivänä järjestettiin ohjelmaa koko perheelle Fjällbossa.

 

Vuonna 2011 Tuusula-Seura oli järjestämässä Tuusula-päivän kunniaksi Klaavolantien kyläjuhla -tapahtumaa yhdessä Tuusulan kunnan kulttuurin ja museon, Ilmatorjuntamuseon ja Tuusulan seurakunnan kanssa. Siitä lähtien tapahtuma on toteutunut joka vuosi. V. 2014 oli ohjelmaa koko perheelle. Tuusula-seura jakoi Tuusulanjärven kalakeittoa n. 400 annosta, järjesti lapsille ongintaa ja puujalkakävelyä.  Vv. 2015-2019 Tuusula-päivää on vietetty edellä kerrotulla  tavalla IT-museolla.

V. 2020 ei Tuusula-päivää vietetty koronapandemian takia. Myöskään v. 2021 seura ei toiminut järjestäjänä Tuusula-päivän tapahtumissa samasta syystä.

V. 2022 Tuusula-päivä pn venynyt Tuusula-viikon pituisieksi. Tuusula-Seura osallistui tapahtumaan IT_museolla edellä kuvatun mukaisesti.